16 Şubat 2013 Cumartesi

Ev de araba da yazıcıdan çıkacak
Barack Obama'nın bahsettiği 3D yazıcılar geliştirildiğinde evi de otomobili de yazıcıdan çıkartacağız.
Bir makine düşünün. Kopyasını üretmek istediğiniz nesneyi önce taratıyorsunuz. Sonra makineye ham maddesini koyuyorsunuz. Düğmeye bastığınızda o ürünün aynısı karşınızda.

ABD Başkanı Barack Obama'nın geçtiğimiz gün konuşmasının büyük bölümünü ayırdığı ve "Geleceğin sanayi devrimi" dediği 3D yazıcılar geliştirildiğinde evi de otomobili de yazıcıdan çıkaracağız. Mesela bir bardağa mı ihtiyacınız var, 3D yazıcının düğmesine basmanız yeterli. Ya da otomobilinizin tamponu mu kırıldı. Servise gitmeden yeni bir tampon yapabilirsiniz.
3D TEKNOLOJİSİ DERS OLACAK

Geleceğin sanayi devrimi olarak tanımlanan 3 boyutlu yazıcı teknolojisi için Türkiye çalışmalara çoktan başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye gazetesinden Ömer Temür'e yaptığı açıklamada, uzmanların bu konuda kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiğini anlattı. Ergün, 3D teknolojisinin ilköğretimden başlanarak okullarda ders olarak okutulması için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüldüğünü bildirdi.
TÜRKİYE'NİN İLK DİGİTAL 3D FABRİKASI

Gebze'deki Türkiye'nin ilk dijital fabrikası ile kişiye özel üretim yaptıklarını belirten şirket ortaklarından Burak Pekcan, bu teknolojiyi kullanarak sanayide kalıbı kaldırdıklarını söyledi. Pekcan, "Orta Doğu'nun en büyüğü olan 3D fabrikamızda ağırlığı savunma sanayi, otomobil ve beyaz eşya sektörüne verdik" dedi. 3D yazıcıları bir devrim olarak niteleyen Pekcan, teknolojiyi ise şöyle tanımlıyor: "Eski çağlarda insanlar bir nesneyi yontarak yapardı, sonra bronz çağı başladı. Şimdi ise 3 boyutlu printer dönemi başladı."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder