20 Şubat 2013 Çarşamba

Sony EyePad için başvuru yaptı
Sony, bugün tanıtması beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4 için bir cihaz geliştiriyor.
Japon elektronik devi Sony, Xbox'a karşı verdiği mücadelede işini şansa bırakmak istemiyor. Bugün ABD'nin New York kentinde PS4'ü tanıtması beklenen Sony, yeni konsolunu beklendiği gibi rakibinden önce sunabilir. Sony ayrıca, PS4'ün kontrolü için 'kablosuz bir kontrol aparatı' sunmaya hazırlanıyor.CNET'in verdiği bilgiye göre, Avrupa Patent Ofisi'ne yapılan başvuruda, 'dokunmatik yüzeye sahip, küçük bir tablet bilgisayarı andıran kablosuz bir kontrol cihazı' açıklaması yer aldı. Cihaz, hareket sensörleri sayesinde oyun oynayan kişiyi algılayacak. CNET, EyePad'in yüzeyi üzerindeki hareketi takip etmek için iki tane stereoskopik kameraya sahip olabileceğini belirtti.

EyePad'in, PlasyStation Eye kamera aracılığıyla oynanan artırılmış gerçeklik oyunu EyePets gibi bir etkileşim sağlayabileceği de verilen bilgiler arasında. Bu özellik, EyePets adı verilen görsel evcil hayvanlarla etkileşim kurmanıza benzer olarak, parmaklarınızın stereoskopik kameraların aracılığıyla algılanması ve hareketlerinin takip edilmesiyle kullanılabilir.
PLAYSTATION 3'LE KULLANILABİLİR?

Patentte, Sony üretimi hala devam eden PlayStation 3'ten de bahsediyor. Konsolun, PlayStation 4 veya bugün açıklanması beklenen yeni oyun cihazlarıyla uyumlu olabileceği ifade ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder