19 Şubat 2013 Salı





Yeni iPhone Güneş Enerjisiyle Çalışacak!
Apple’ın gündemdeki yerini koruyan patent başvuruları durmaksızın devam ediyor. Apple, dokunmatik özelliğe sahip güneş pilini ne yapacak?
Patent ödemeleriyle gündemden düşmeyen Apple, patent portföyüne bir yenisini daha eklediğini duyurdu. Apple, diğer firmalarla girdiği patent rekabetinin yanı sıra yeni projeleri için belirlediği konsept patentlerle de gündemdeki yerini koruyor.

Apple tarafından gelen yeni patent haberi dikkatlerin üstünde toplanmasına neden oldu. Başvuru imzasını atarak onay sürecine giren patent içeriği ise; “Bütünleşik Dokunmatik Sensör ve Güneş Paneli” olarak biliniyor. Henüz ne amaçla kullanılacağı hakkında firmadan bir açıklama gelmiş olmasa da, dokunmatik güneş panelinin hakkında Apple severlerden birkaç tahmin gelmeye başladı.

Firmanın üzerine yoğunlaştığı, 5,6,7.Nesil iPhone, iPad ve iPod akıllı modellerini patentini aldığı güneş paneli teknolojisi ile zenginleştirebileceği akıllara gelen ilk seçenek oluyor. Şarj sürelerinden şikâyet edilen akıllı telefon ve tabletler için iyi bir alternatif çözüm olacak bu teknolojinin, bir sonraki jenerasyonda kullanılması bekleniliyor.

Apple’dan bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi gelmemiş olması, bu projeyi gizemli kıldığı kadar beklentileri de oldukça yükseltiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder