16 Şubat 2013 Cumartesi



Popüler web tarayıcılarından Opera, mobil platformda oldukça başarılı olan ve iOS cihazlarda da flash video gösterimi gibi özellikler sunan Skyfire'ı satın aldı.

Sizlerle daha önce de paylaştığımız gibi Opera Ice adında yeni bir tarayıcı hazırlığında olan Opera, "Rocket Optimizer" sistemi ile adını öne çıkaran Skyfire'ı 155 Milyon Dolar karşılığında satın aldığını açıkladı. Daha önceden tahmin edilmeyen ve bir anda gerçekleşen bu satın almadan sonra Skyfire CEO'su Jeffrey Glueck görevine Opera'da başkan yardımcısı olarak devam edecek.



Yapılan açıklamada bu satın almanın iki tarayıcı adına da çok verimli sonuçlar doğurmasını beklediklerin belirten Opera ve Skyfire Labs, satın almanın Skyfire kullanıcılarını endişelendirmemesi gerektiğini, Skyfire tarayıcısının hala kullanılabilir olacağını duyurdular. Yapılan satın alma ile ilgili detaylar için ise 25-27 Şubat tarihinde Barcelona'da gerçekleşecek olan Mobile World Congress işaret edilmiş.
Bilmeyenler için Skyfire tarayıcısından bahsetmek gerekirse, Skyfire tarayıcısı bulut tabanlı sistemi sayesinde Puffin Browser'a benzer şekilde mobil cihazlarda Flash deneyimi sunuyor. Bunu yaparken de Rocket Optimizer sistemi ile video ya da herhangi bir medyanın boyutunu cihaza uygun şekile getirerek trafiği azaltıp hem kullanıcıya daha iyi bir deneyim sunuyor hem de operatörlerin trafiğini rahatlatıyor. Ayrıca Skyfire Horizon adında ayrı bir sistemi daha bulunan Skyfire'ın Rocket Optimizer ve Horizon sistemi için ne yazık ki şuan sadece Amerika'daki 3 büyük operatör ile anlaşması bulunuyor ama bulut tabanlı flash oynatabilme özelliği tüm kullanıcıların kullanımına açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder